!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.data-privacy-src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '1228928793950151'); fbq('track', 'PageView');
Loading...
Konferencija i trening2019-11-13T14:42:36+00:00

3 OKA PREDUZETNIKA

14. NOVEMBAR 2019.

Alterna International, strateški partner kompanije Brian Tracy Global, 14. novembra 2019. godine, organizuje prvu međunarodnu konferenciju preduzetničkih strategija, 3 OKA PREDUZETNIKA u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt u Beogradu.

PREDUZETNICI NE ČEKAJU DA SE STVORI AMBIJENT VEĆ GA SAMI KREIRAJU I POMAŽU JEDNI DRUGIMA.

Ukoliko ste

  • preduzetnik,
  • želite da postanete preduzetnik
  • radite sa preduzetnicima

rezervišite svoje mesto na konferenciji preduzetničkih strategija 3 OKA PREDUZETNIKA

Cilj konferencije je pokretanje inspiracije i ohrabrivanje preduzetničkog načina razmišljanja i rada, prenošenje dragocenog iskustva onih koji su već platili visoku cenu dokazanim primerima iz prakse, osnaživanje pozicije i profitabilnosti kroz umrežavanje i poslovne dogovore.

Tema ovogodišnje konferencije preduzetničkih strategija: 3 OKA PREDUZETNIKA ima za cilj da odgovori na pitanje: Zašto operativno i menadžersko oko uzima preko 95% vremena većine preduzetnika i kako izbeći zamku?

1. Preduzetničko oko: Gleda u budućnost sa ciljem da pronađe najefikasniji put za ostvarenje vizije kompanije.

2. Menadžersko oko: Gleda u prošlost sa ciljem da pronađe iskustva koja mogu kompaniji da pomognu da bude efikasnija.

3. Operativno oko: Gleda u sadašnjost sa ciljem da se svakodnevni operativni poslovi urade na najefikasniji način.

PREDSTAVLJAMO PREDAVAČE

Nebojša Matić
Nebojša MatićMikroelektronika, osnivač i direktor
SRBIJA
Siniša Žarin
Siniša ŽarinThe Manual Co, vlasnik i osnivač
SRBIJA
Tanja Skaza
Tanja SkazaPlastika Skaza, direktor i partner
SLOVENIJA
Daniel Quinger
Daniel Quinger Rimac Automobili, direktor testiranja
HRVATSKA
Andrew Phillips
Andrew PhillipsBrian Tracy Global, CEO
AUSTRALIJA
Edin Mehić
Edin MehićPosao.ba, osnivač i direktor
BOSNA I HERCEGOVINA
Biljana Jovanović
Biljana JovanovićModna kuća Luna, vlasnica i direktorka
SRBIJA
Branislav Sekulić
Branislav SekulićVrtlari, vlasnik i kreator brenda
SRBIJA
Budimir Jovanović
Budimir JovanovićKeramika Jovanović, osnivač i direktor
SRBIJA

MIKROELEKTRONIKA
Nebojša Matić,
Osnivač i direktor

Osnovana 2001. godine, MikroElektronika dizajnira i proizvodi razvojne sisteme za mikrokontrolere. Bilo da su to “uradi sam” vikend poduhvati, ili profesionalni projekti koji mogu doneti milijarde profita, njihovi alati omogućavaju zaljubljenicima u elektroniku da u potpunosti ispolje svoje znanje i kreativnost, pri tom uživaju u radu, štede vreme i energiju i za svoje druge strasti. Prave jedan proizvod dnevno, trenutno u portfoliju imaju preko 1000 proizvoda koje izvoze u 136 zemalja sveta (uz pomoć njihove internet prodavnice, ali i globalne mreže od preko 50 distributera). Većinu njihovih kupaca čine profesionalni inženjeri iz malih i velikih kompanija (60%), univerziteti i druge obrazovne institucije (20%), i hobisti (20%).

Celokupan dizajn, proizvodnja, prodaja, špedicija, marketing i korisnička podrška obavlja se pod jednim krovom, u zgradi koja izgleda kao da je izmeštena iz silicijumske doline na svoju lokaciju na Batajničkom drumu 23. Centralno mesto u njoj zauzimaju dve nove proizvodne linije sa najsavremenijim mašinama. Ipak, najveća vrednost MikroElektronike su zadovoljni zaposleni. Trenutno zapošljavaju 100+ ljudi. Obezbedili su sebi sve pogodnosti kalifornijskog startapa uz salu za filmove, teretanu, terasu sa pogledom na prostran travnjak i još mnogo toga. Dobar tim, sjajna atmosfera, i jaka želja za uspehom podstiču ih da postave standarde i uvode inovacije na tržište brže od drugih.

mikroe.com

THE MANUAL CO
Siniša Žarin,
Vlasnik i osnivač

MANUAL radionica za izradu predmeta od kože tradicionalim metodama i trgovinu je osnovana 1985. godine u Novom Sadu. Sam naziv MANUAL i registracija koja govori o tome čime se radionica bavi više od 34 godine, upućuje na to da je stecište starih majstora, rasadnik za mlade ljude, i brani čast starih zanata već preko tri decenije. Trenutno ima oko 150 zaposlenih. Ručno obrađena i sečena koža, tehnikama starih zanata, jedan je od kvaliteta ovog brenda. Starim alatima i zanatlijskim znanjem, nastaju njihove torbe, novčanici i kaiševi. MANUAL je u svojim nastojanjima da bude ozbiljan evropski brend, pored svojih enterijera, razvio i školu prodaje, pakovanja, prezentacije, audio i video reklama, plakata, nastupa preko društvenih mreža. Njihova radionica je sertifikovana dva puta (1995. i 2012. godine) da ručno i na tradicionalan način proizvodi predmete od kože i da štiti i neguje stare i umetničke zanate.

themanualco.com

KERAMIKA JOVANOVIĆ
Budimir Jovanović,
Osnivač i direktor

Na početku razvoja i formiranja danas zavidne tržišne pozicije, u kompaniji „Keramika Jovanović“ dominantna poslovna aktivnost je bila prodaja crepa i opekarskih proizvoda. Zahvaljujući uspešnosti obavljanja ove aktivnosti, uz jasnu viziju i efikasnu strategiju razvoja, krajem devedesetih godina prošlog veka, postali su jedan od vodećih distributera opekarskih proizvoda na domaćem tržištu.

U postojeći prodajni asortiman uključili su keramičke pločice, kao i opremu za kupatila. Šireći asortiman i obim prodaje svake godine, već 2007. postali su lideri u prodaji keramičkih pločica domaćih proizvođača i do danas tu poziciju nisu prepustili konkurentima.

Preko dva miliona kvadratnih metara keramičkih pločica domaćih i stranih proizvođača, plasirano je na godišnjem nivou 2008. i 2009. godine, dok je 2010., 2011. i 2012. godine taj iznos prešao cifru od čak 2,5 miliona kvadratnih metara. Za proteklih 5 godina, plasirana količina na godišnjem nivou je porasla na preko 3 miliona kvadratnih metara.

Danas su vlasnici brenda keramičkih pločica i kupatilskog nameštaja „KERAMIKA JOVANOVIĆ“ koji za njih proizvode najpoznatiji domaći proizvođači.

2009. godine razvili su  brend i u saradnji sa „Tozom Marković“ iz Kikinde i „Zorka Keramikom“ iz Šapca započeli sopstvenu liniju proizvodnje u njihovim pogonima.

keramikajovanovic.rs

MODNA KUĆA LUNA
Biljana Jovanović,
Vlasnica i direktorka

Modna kuća LUNA  je nastala 1990. godine u Požarevcu. Danas, posle 30 godina uspešnog poslovanja, jedan je od lidera u tekstilnoj industriji Srbije i regiona – razvila je stabilan poslovni sistem sa tehnološki opremljenim proizvodnim pogonom površine 3000m2 i lancem sopstvenih radnji i franšizom. U poslednjih šest godina LUNA je utrostručila broj svojih maloprodajnih objekata širom Srbije, istovremeno uvodeći brend i na tržišta Evrope. Mnogobrojne nagrade i priznanja govore o velikoj posvećenosti kupcima i razvoju brenda, ali i o odnosu kompanije prema zaposlenima,  zasnovanom na dubokom poverenju i društveno odgovornom poslovanju.

Kompanija beleži stalni rast, kako u povećanju obima poslovanja tako i u povećanju broja zaposlenih, a svojim zaposlenima nudi sigurnost, redovna primanja i mogućnost stalnog razvoja u svim oblastima rada. Podrška zaposlenima i na ličnom i porodičnom planu su važne vrednosti na kojima počiva kompanija, za šta je među mnogobrojnim priznanjima, nagrađena i od strane Ministarstva rada za odnos i brigu o zaposlenima.

Prepoznata kao autentičan srpski brend, internacionalnog renomea, LUNA je već dva puta odnela i pobedničko priznanje „Najbolje iz Srbije“, kao i druga brojna priznanja u zemlji i svetu.

fashion-luna.com

Brian Tracy GLOBAL
Andrew Phillips,
CEO Brian Tracy Global

FocalPoint, programe svetske klase je razvio Brian Tracy, autor 75 knjiga i vodeći svetski autoritet za dostignuća, tokom 30 godina opsežnog istraživanja. Sa preko 5 miliona diplomiranih studenata, programi su pokazali da postižu trenutne, održive i dugoročne rezultate. Njihovi alati, metodologija i resursi, integrisani, omogućavaju profesionalni razvoj na visokom nivou.

Ib Moller je 1986. godine prepoznao potencijal programa i zajedno sa Brajanom osnovao Brian Tracy International (sada Brian Tracy Global).

Kao šef međunarodnog franšizinga i licenciranja za Brian Tracy Global i FocalPoint Business Coaching, njihov poslovni partner i cenjeni stručnjak za motivaciju, prodaju, liderstvo i rast poslovanja – Andrew Phillips, ima za cilj da pomogne drugim preduzetnicima širom sveta da ostvare svoje ciljeve i finansijsku nezavisnost, osnivanjem sopstvenih uspešnih preduzeća.

focalpointintl.com

VRTLARI
Branislav Sekulić,
Vlasnik i kreator brenda

Vrtlari su porodična firma, koja je osnovana pre desetak godina kao malo, poljoprivredno gazdinstvo koje se bavilo proizvodnjom paradajza i paprike. Sa dugogodišnjim iskustvom u tradicionalnoj proizvodnji voća i povrća, pre dve godine započeli su projekat proširenja proizvodnje i prerade proizvoda sa njihovih plantaža. Uz kvalitetne sirovine i potencijal kojim raspolažu, angažovali su najbolje tehnologe, dizajnere i za dve godine dostigli nivo savremenog pogona velikih kapaciteta i odličnih receptura. Prioritet im je koncept tradicionalne proizvodnje sa ciljem da se dobije zdrav proizvod. Proizvode bez konzervansa i aditiva spremaju sa ljubavlju i pažnjom, u kontrolisanoj proizvodnji, što znači da od samog sađenja biljaka do krajnjeg ubiranja plodova i prerade obuhvataju ceo ciklus proizvođenja zdrave hrane. Proglašeni su apsolutnim šampionom, u grupi proizvoda voća i povrća, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2017. godine.

Privredna komora Srbije i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije dodelili su im nagradu za uvođenje novog brenda “Najbolje iz Srbije” u 2017-oj godini.

Polako osvajaju nova tržišta i nalaze mesto na svim stalažama. Od prošle godine izvoze za Kanadu, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju, Holandiju, Belgiju, a vrhunac njihovog uspeha je izvoz na američko tržište i prvi kontetjner koji su izvezli u aprilu mesecu. U saradnji sa distributerom u Americi, ulistali su njihov ajvar i sokove od paradajza u radnje nekoliko prestižnih američkih lanaca, što do sada niko sa ovih prostora nije ostvario.

U Srbiji su se ulistali u Delhaize, u radnjama: Domaća trgovina, Gomex, Univer, Mercator, Per-su, kao i u brojnim specijalizovanim radnjama u svim većim gradovima Srbije. Poseduju i internet prodaju sa dostavom proizvoda na kućnu adresu.

Razvili su mrežu od 15 poljoprivrednih gazdinstava koja za njih uzgajaju sirovine, a putem kojih indirektno u sezoni zapošljavaju oko 300 ljudi sa sela. Zato su pre dve godine, od strane institucije  GIZ i Smart kolektiv proglašeni firmom sa prefiksom socijalnog preduzeća.

vrtlari.rs

Posao.ba
Edin Mehić,
Osnivač i direktor

Osnivajući svoju prvu kompaniju sa 19 godina kao student Matematičkog fakulteta u Sarajevu, Edin je svoju karijeru izgradio u oblasti tehnologije, potrošačkog interneta i sektora zabave. Serijski je preduzetnik, dokazani poslovni direktor, anđeoski investitor i savetnik, aktivni motivacioni govornik i gostujući predavač na nekoliko međunarodnih univerziteta. Sa 20+ godina u razvoju novih tehnologija i saradnjom sa Fortune 500 kompanijama, strastven je prema razvoju i rastu ideja, ljudi i novca. Osnivač i suosnivač kompanija Kolekiv, Posao.ba, Plata.ba, Ant kolonija, Edu720, Networks.

KOLEKTIV je osnovan 2001. godine i od tada je postao lider na međunarodnom tržištu regrutacije kadrova. Danas je nova generacija centra za zajedničke usluge za regrutaciju koji pomaže klijentima da regrutuju zaposlene sa celog Balkana, iz  baltičkih zemalja, centralne i istočne Evrope, Nemačke, Austrije, Švajcarske i Turske. U središtu Evrope, višejezični centar izvrsnosti dom je akreditovanih stručnjaka za pronalazak kandidata, ekspertskih timova za istraživanje i analizu tržišta i nagrađivanih stručnjaka za brend poslodavaca i zapošljavanje.

posao.ba

RIMAC AUTOMOBILI

Rimac Automobili je hrvatska kompanija za proizvodnju vrhunskih električnih vozila osnovana 2009. godine. Rimac Automobili je razvio i predstavio automobilski koncept električnog automobila Concept_One, koji je kasnije krenuo u serijsku proizvodnju. Prvi put je predstavljen svetskoj javnosti 2011. godine na najvećoj svetskoj izložbi automobila Internationale Automobil-Ausstellung u Frankfurtu.

Daniel se pridružio kompaniji Rimac Automobili pre 9 meseci u kojoj vodi tim za testiranje. Pre nego što se pridružio kompaniji, bio je preduzetnik, osnivač i izvršni direktor kompanije Lion E-Mobiliti. U poslednjih 10 godina učestvovao je u stvaranju nekoliko kompanija. Pre karijere u preduzetništvu, radio je za BMW, 3M i ENAKS Batteries u Nemačkoj, SAD-u i Japanu. Takođe, spominje se kao izumitelj u više od 15 patenata u tehnologiji baterija.

Osnivač kompanije Rimac Automobili je Mate Rimac, koji je pretvorio svoj stari BMW E30 u trkačko električno vozilo.

Prvi primerak modela Concept_One isporučen je u januaru 2013. godine španskom kupcu, kompaniji Applus+ IDIADA. Automobil je završen u četiri meseca, a cena je nepoznata

rimac-automobili.com

PLASTIKA SKAZA
Tanja Skaza,
direktor i suvlasnik

Tanja Skaza je uspešna preduzetnica, direktor porodične kompanije sa preko 300 zaposlenih, koja već 40 godina posluje u skladu sa najvišim standardima EU za kvalitet, bezbednost na radu i upravljanje procesima na globalnom tržištu. Prema spisku koji je objavila Londonska berza (LSE), a uključuje kompanije svih 28 članica EU, Skaza je na prestižnoj listi od 1000 kompanija koje inspirišu Evropu.

U saradnji sa velikim međunarodnim korporacijama stvaraju inovacije u oblasti naprednih, ekološki prihvatljivih plastičnih materijala i tehnologija, održavaju bliske partnerske odnose sa vodećim evropskim i svetskim proizvođačima u oblasti nameštaja, elektronike, automobilske industrije i kućne opreme. Proizvodi i komponente koje proizvodi Skaza mogu se naći u više od 5 miliona domaćinstava širom sveta! Za samo 5 godina, njihove proizvode je odabralo više od milion korisnika na različitim međunarodnim tržištima.

skaza.com

OVDE MOŽETE POGLEDATI VIDEO SNIMKE PREDAVAČA


MIKROELEKTRONIKA


THE MANUAL CO


PLASTIKA SKAZA


POSAO.BA


MODNA KUĆA LUNA


VRTLARI


KERAMIKA JOVANOVIĆ


RIMAC AUTOMOBILI


BRIAN TRACY GLOBAL

PANEL DISKUSIJA: Kada se otvaraju oči preduzetnika?

Da li je naš region pogodan ambijent za stvaranje preduzetničkog biznisa?

Preduzetnički koncept razmišljanja može da se razvije u bilo kom periodu života: tokom osnovne ili srednje škole, studiranja, rada u kompaniji ili udruženju, u preduzetničkom inkubatoru ili kroz inspirisanost  drugim preduzetnikom. Nikad nije kasno. Nikad nije rano.

Cilj panel diskusije jeste da ukaže koliko organizacija, neformalno obrazovanje i jačanje veština pomažu u ostvarivanju poslovnih rezultata u budućnosti, bilo da je u pitanju osnivač, preduzetnik ili zaposleni u kompaniji.

PREDSTAVLJAMO PANELISTE

Jelena Đurović
Jelena ĐurovićStartap Kidz, suosnivač
SRBIJA
Svetlana Kisić
Svetlana KisićJunior Achievement, predsednica upravnog odbora
SRBIJA
Milan Okanović
Milan OkanovićFakultet organizacionih nauka, docent na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću
SRBIJA
Sanja Popović Pantić
Sanja Popović PantićUdruženje poslovnih žena Srbije, predsednica
SRBIJA
Kosta Andrić
Kosta AndrićICT Hub, partner i izvršni direktor
SRBIJA
Zoran Stanojević
Zoran StanojevićModerator panel diskusije
SRBIJA

Udruženje poslovnih žena Srbije
Sanja Popović Pantić,
predsednica

Udruženje poslovnih žena Srbije postoji i kontinuirano radi već 21 godinu. Pruža podršku, edukaciju i umrežava poslovne žene Srbije

Za sve ove godine Udruženje se može pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4900 žena je prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, steklo je 900 članica širom Srbije i 124 žene podstaklo na dalje uspehe odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Dugogodišnji posvećeni rad članica doveo je do toga da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska a ne socijalna kategorija jer je kroz širok spektar aktivnosti Udruženja poslovnih žena Srbije postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije.

Dr Sanja Popović Pantić je već 21 godinu predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

poslovnezene.org.rs

ICT Hub
Kosta Andrić,
partner i izvršni direktor

ICT Hub je centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije. Osnovan 2014, za veoma kratko vreme, ICT Hub se pozicionirao kao ekosistem koji povezuje sve učesnike u procesu inoviranja – pojedince, timove, kompanije, stručnjake i institucije, pružajući im edukaciju, inspiraciju, pomoć pri detektovanju potreba za inoviranjem, strategiju promena i podršku u njihovoj realizaciji.

Za kompanije, ICT Hub je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativnije, primene alate i metode koje koriste tehnološki startapi, i tako obezbede svoju relevantost i u budućnosti. U Srbiji i regionu, sarađuje sa najrelevantnijim kompanijama koje dolaze iz širokog spektra industrija. Svojim korporativnim klijentima pruža usluge strateškog savetovanja u domenu liderske podrške i strateškog pristupa inovacijama, unapređenju organizacionog dizajna i kulture koja podržava inovacije i uvođenju inovacionih praksi kroz alate i procese koji počivaju na principima „startap načina rada“.

Osnivač je prvog lokalnog investicionog fonda – ICT Hub Venture (vrednosti 1 milion evra), koji investira u tehnološke startape u najranijoj fazi njihovog razvoja. Osnovan je 2017. godine sa misijom da investira u 20 domaćih tehnoloških startapa sa najvećim potencijalom.

Centar je 2017. otvorio „Playground“, jedan od najvećih co-working prostora u ovom delu Evrope, koji dnevno koristi oko 100 freelancer-a, preduzetnika i IT profesionalaca, i u kojem se mesečno organizuje 15-20 događaja.

icthub.rs

Junior Achievement in Serbia
Svetlana Kisić,
predsednica upravnog odbora

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji je deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, osnovane 1919. godine, koja obuhvata 123 zemlje na svim kontinentima i predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika.

Sprovođenje ovog programa u Srbiji je počelo 2005. godine kada je osnovana organizacija “Dostignuća mladih”. Od tada je kroz obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti prošlo više od 80 000 učenika iz 270 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Ovi učenici su bili u prilici da kroz teorijsku i praktičnu nastavu, mentorski program, kao i niz takmičenja, sajmova i konkursa, nauče po kojim principima funkcioniše biznis i istovremeno budu podstaknuti da osmišljavaju i razvijaju svoje preduzetničke poduhvate.

Implementacija programa obavlja se uz pomoć nastavnika koji su obučeni kroz seminare, sertifikovane od strane Ministarstva prosvete, i poslovnog sektora koji je u prilici da kroz mentorstvo, predavanja i učešće na takmičenjima, aktivno učestvuje u procesu obrazovanja mladih. Realizaciju programa svuda u svetu pa i u Srbiji u najvećoj meri finansijski podržava upravo poslovni sektor.

Programi preduzetničkog obrazovanja u Srbiji su besplatni kako za učenike tako i za nastavnike, i odvijaju se preko cele godine. Pored teorijske nastave koja se obavlja uz pomoć specijalno dizajniranih udžbenika, kompjuterskih programa i simulacija verifikovanih od strane svetske organizacije Junior Achievement, tokom godine za srpske đake realizuje se između 15 i 20 takmičenja i sajmova, lokalnog, nacionalnog i međunarodnog karaktera.

Najpoznatiji program organizacije Dostignuća mladih je Učenička kompanija koji je Evropska komisija označila kao najbolji oblik preduzetničkog učenja za učenike srednjih škola.

ja-serbia.org

Startap Kidz
Jelena Đurović,
suosnivač

Pre godinu dana, četiri mame su pokrenule program inovativnog preduzetništva za decu po licenci i metodologiji Bizworld, jednog od najvećih svetskih pokreta za razvoj preduzetničkih veština. Pre svega, jer su i same roditelji, ove mame su želele da svojoj deci pomogu da razmišljaju drugačije u odnosu na izbore koji su im dostupni danas.

Školski sistem priprema decu da se uklope u svaki kolektiv kako bi kao odrasli ljudi stigli do dobrih i sigurnih poslova. Da li je “sistem” ključna reč kojom želimo da obezbedimo budućnost našoj deci? Svako dete poseduje drugačiji talenat i može da razvija sopstvenu sklonost ka nečemu što ga zanima. Mi smatramo da je svet dovoljno raznolik i veliki, i da u svetu odraslih ima dovoljno mesta za svaku odluku i novu ideju. Inspirišemo decu da sami biraju sopstveni tim, a ne da se uklapaju u nečije ideje i biznise, jer zašto bi vaše dete bilo deo sistema, kada može da postavi sopstveni sistem?

Program Startapkidz se odvija u ICT Hub-u, traje dva i po meseca, mališani sa licenciranim edukatorima i gostima iz sveta biznisa prolaze ceo preduzetnički ciklus, od osnivanja firme, finansija, proizvodnje, dizajna, marektinga do prodaje.

startapkidz.rs

FON
Milan Okanović,
docent na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću Fakulteta organizacionih nauka

Dr Milan Okanović se bavi istraživanjem i razvojem u oblasti preduzetništva poslednjih sedam godina, a doktorirao je na temi uloge marketing orijentacije u razvoju tehnoloških startapa. Orijentisan je na razvoj startap zajednice među studentskom populacijom, kroz razvoj programa i mentorstvo studentskih startap ideja. Angažovan je kao mentor u okviru organizacija koje se bave razvojem karijera mladih: Istraživačko-razvojni centar FON-a i Case Study Club FON-a. Vodio je nekoliko projekata iz oblasti inovacija, tehnologije i menadžmenta: FCA Innovaiton Award for Millenials, TechChallenge, CaseHackathon, Industry-based startup development. Od 2014. godine član je izvršnog odbora globalnog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC). Trenutno je orijentisan na istraživanje i razvoj novih servisa za analizu digitalnog sadržaja na društvenim mrežama.

fon.bg.ac.rs

Zoran Stanojević,
moderator panel diskusije

Zoran Stanojević je počeo novinarsku karijeru sa 16 godina crtajući strip i pišući o rok muzici u Omladinskim novinama (NON). Radio je za nedeljnik Vreme, za koji i danas redovno piše, NBC News, MSNBC.COM i BBC World Service, a od novembra 2006. je novinar i urednik na Radio Televiziji Srbije (RTS).

Uređivao je i vodio emisije „Oko“, „Tako stoje stvari“, Dnevnik u 23, „Reč na reč“ i glavni je urednik internet portala RTS-a. Bio je moderator debata na predsedničkim izborima 2008. i 2012. godine. Dobitnik je nagrade Udruženja novinara Srbije „Dimitrije Davidović“ za urednika godine 2009.

Konsultant je u oblasti medija i medijskog nastupa, organizovanja političkih debata i panel diskusija sa internacionalnim iskustvom.

PROGRAM

14.11.2019.

08:30-09:30 časova
Registracija
09:30-09:40 časova
Pozdravni govor
09:45-10:05 časova
Andrew Phillips, CEO Brian Tracy Global
10:10-10:30 časova
Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka Modna kuća Luna
10:35-10:55 časova
Branislav Sekulić, vlasnik i kreator brenda Vrtlari
11:00-11:20 časova
Pauza za kafu
11:20-11:40 časova
Edin Mehić, osnivač i direktor Posao.ba
11:45-12:05 časova
Nebojša Matić, osnivač i direktor Mikroelektronika
12:10-12:30 časova
Daniel Quinger, direktor testiranja  Rimac Automobili
12:30-13:30 časova
Pauza za ručak
13:30-13:50 časova
Tanja Skaza, direktor i partner Plastika Skaza
13:55-14:15 časova
Siniša Žarin, vlasnik i osnivač The Manual Co
14:20-14:40 časova
Budimir Jovanović, osnivač i direktor Keramika Jovanović
14:40-15:00 časova
Pauza za kafu
15:00-16:30 časova
Panel diskusija “Kada se otvaraju oči preduzetnika?”
Panelisti:
Jelena Đurović, suosnivač Startap Kidz
Svetlana Kisić, predsednica upravnog odbora Junior Achievement in Serbia
Milan Okanović, docent na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću FON
Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženje poslovnih žena Srbije
Kosta Andrić, partner i izvršni direktor ICT Hub
Zoran Stanojević, moderator
16:30-16:35 časova
Završna reč

Gala večera na kojoj će prisustvovati veliki broj zvanica, među kojima su privrednici, menadžeri, predstavnici medija i diplomatskog kora, počeće od 20:00 časova. Ovo je jedinstvena prilika da se povežete sa potencijalnim poslovnim partnerima i krenete u realizaciju poslovnih poduhvata.

14.11.2019.

AGENDA

19:00-20:00
Registracija
20:00-23:00
Gala večera/Networking

Alterna International, strateški partner kompanije Brian Tracy Global, će održati 15. novembra 2019. godine, veliki otvoreni trening Gospodar ili žrtva promene u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt u Beogradu.

„GOSPODAR ILI ŽRTVA PROMENE je trening poslovnih veština po licenci programa Brian Tracy „Crisis Management & Business Model Reinvention” i programa „1 DAY MBA”, koji daje odgovor na pitanje: Kako ostvariti vrhunske rezultate u trenutnom poslovanju i sačuvati iste u trenucima krize i rapidnih promena?

TRENING JE NAMENJEN:

  • Vlasnicima malih i srednjih preduzeća koji žele da poboljšaju svoj trenutni obim poslovanja, unaprede efikasnost i upravljanje promenama
  • Menadžerima koji su u navedenim preduzećima odgovorni za obim poslovanja, efikasnost i upravljanje promenama
  • Svima koji razmišljaju o promeni trenutnog poslovnog modela i ulasku u nove oblike poslovanja
  • Svima koji razmišljaju da pokrenu privatni biznis, postanu samostalni i ostvare veće prihode od trenutnih
  • Bankarima iz sektora koji rade sa mikro, malim i srednjim preduzećima, kako bi kroz bolje i preciznije razumevanje strategije i načina razmišljanja preduzetnika, istima savetodavno i finansijski pomogli da unaprede biznis, i time povećaju svoje plasmane
  • Savetnicima iz osiguravajućih kuća koji rade sa mikro, malim i srednjim preduzećima, kako bi kroz bolje i preciznije razumevanje strategije i načina razmišljanja preduzetnika, istima pomogli da zaštite biznis od neizvesnih rizika
  • Svima koji žele da usvoje poslovni model razmišljanja i postavljanje poslovnih strategija.

Pored prisustva na treningu 15. novembra, polaznici dobijaju i detaljne radne materijale koji u tekstualnoj formi sadrže sve informacije sa treninga i pitanja koja će im pomoći da nađu adekvatne odgovore.

Trajanje treninga: 9:00-17:00 časova.

Trening će održati direktor kompanije Alterna International, Darko Mirković (www.darkomirkovic.com).

Specijalni gost: Andrew Phillips, CEO, Brian Tracy Global (www.focalpointintl.com)

15.11.2019.

PROGRAM

08:00-09:00
Registracija
09:00-10:30
1. Modul
10:30-11:00
Pauza za kafu
11:00-12:30
2. Modul
12:30-13:30
Pauza za ručak
13:30-15:00
3. Modul
15:00-15:30
Pauza za kafu
15:30-17:00
4. Modul
17:00-17:20
Dodela sertifikata

KOTIZACIJA – PRIJAVE

U nastavku su pojedinačne opcije i paketi.

SEPTEMBAR/OKTOBAR/NOVEMBAR
KONFERENCIJA
170EUR + PDV
TRENING
170 EUR + PDV
KONFERENCIJA + GALA
240 EUR + PDV
KONFERENCIJA + TRENING
260 EUR + PDV
KONFERENCIJA + TRENING + GALA
300 EUR + PDV

Kotizacija se obračunava po srednjem kursu NBS na dan izdavanja predračuna.

U kotizaciju konferencije i treninga su uključeni: radni materijal, kafe pauze i ručak.

Način uplate:

PRAVNA, FIZIČKA LICA I PREDUZETNICI

Uplate možete izvršiti na žiro račun br: 275-0010226820792-85 putem naloga za prenos ili biznis karticama (Visa, Master) direktno u trening centru Alterna International na adresi Jurija Gagarina 28, Beograd.

Za sve dodatne informacije o treningu i prijavi kontaktirajte nas na: info@alternainternational.net

+ 381 11 42 81 402
+ 381 62 278 187
+ 381 60 0 333 108

PRIJAVA

Specijalna ponuda hotela Hyatt za smeštaj gostiju konferencije i polaznika treninga, rezervišite na vreme!

Preuzmite formular:

Obaveštavamo Vas da koristimo kolačiće u cilju unapređenja pretrage, analize saobraćaja, personalizacije sadržaja i ciljanog marketinga. Više informacija o kolačićima, možete pronaći u našim Pravilima privatnosti. Ukoliko ste saglasni sa prikupljanjem kolačića sa Vašeg pretraživača, kliknite na dugme "Potvrdi". Potvrdi