!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.data-privacy-src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '1228928793950151'); fbq('track', 'PageView');
GDPR/Lice za zaštitu podataka o ličnosti (DPO) trening2019-05-03T10:34:50+00:00

GDPR/Lice za zaštitu podataka o ličnosti (DPO)

GDPR (Opšta uredba o zaštiti podataka) je započeo svoju priču prošle godine. Srbija u tom smislu prati Evropsku uniju – novi domaći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti kreće sa primenom 21. avgusta 2019. godine i on se u velikoj meri naslanja na GDPR. Zajedničko za obe regulative jeste obaveza postavljanja Lica za zaštitu podataka o ličnosti (Data Protection Officer ili DPO).

 

Trening GDPR/Lice za zaštitu podataka o ličnosti (DPO) je kreiran tako da organizacijama pruži sve informacije o Licu za zaštitu podataka o ličnosti. DPO je potpuno nova pozicija u okviru organizacija koje baziraju svoje biznise na prikupljanju ličnih podataka (banke, osiguravajuća društva itd.). Učesnici će biti detaljno upoznati sa njegovim položajem, pravim i obavezama, ali i sa praktičnim savetima kako postati odličan DPO.

 

Opis

 

Trening obezbeđuje nivo znanja koji je neophodan da učesnici pihvate i obavljaju ulogu lica za zaštitu podataka o ličnosti u okviru svojih organizacija .

 

Program je zasnovan na višegodišnjem iskustvu primene prava EU i radu sa velikim biznisima, digitalnim kompanijama i startapovima u usklađivanju sa novom regulativom, ali i iskustvom u ulozi DPO-a.

 

Kome je trening namenjen

 

Predznanje o privatnosti i bezbednosti je poželjno, ali nije neophodno.

 

Oglašivači (kompanije, banke, brendovi), mediji, agencije, digitalne kompanije, IT kompanije i sve organizacije ili pojedinci čiji biznisi rade sa ličnim podacima. C-Suite, Marketing, IT, Compliance, HR, Finance starešine (i svi ostali koji se bave ličnim podacima u organizaciji) i lica koja bi želela da postanu DPO.

 

Ciljevi treninga

 

Na kraju treninga polaznici će moći samostalno da:

 

  1. Razumeju šta su lični podaci, šta je obrada ličnih podataka, da li je njihova organizacija rukovalac (controller) i/ili obrađivač (processor).
  2. Mapiraju lične podatke u okviru organizacije.
  3. Razumeju osnovna načela obrade ličnih podataka i razmišljaju o njima prilikom razvijanja svog biznisa.
  4. Razumeju i identifikuju pravne osnove za obradu ličnih podataka.
  5. Razumeju prava lica čije lične podatke organizacija obrađuje i na pravi način odgovore na zahteve povodom tih prava.
  6. Razumeju osnovne tehničko-organizacione mere za usklađenost.
  7. Razumeju funkciju i položaj DPO-a.
  8. Prepoznaju kada se nova regulativa o zaštiti podataka o ličnosti primenjuje na njihov biznis.
  9. Razumeju pravne lekovi, odgovornost i kažnjavanje u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti.
  • Krenu u implementaciju GDPR-a/zakonodavstva o zaštiti podataka o ličnosti.
  • Prenesu kolegama i trećim stranama saznanja o značaju nove regulative i posledicama koje može da ima na poslovanje organizacija.
Obaveštavamo Vas da koristimo kolačiće u cilju unapređenja pretrage, analize saobraćaja, personalizacije sadržaja i ciljanog marketinga. Više informacija o kolačićima, možete pronaći u našim Pravilima privatnosti. Ukoliko ste saglasni sa prikupljanjem kolačića sa Vašeg pretraživača, kliknite na dugme "Potvrdi". Potvrdi